Annie 2022

Endelig er musikalen Annie her igjen!

Den rørende historien om barnehjemsjenta Annie er tilbake på Lillestrøm Kultursenter. Annie har alt en familieforestilling trenger.  Kjente sanger, stort ensemble, intriger og farer, tristhet og glede – og sentimentalitet og humor. Musikken vil treffe deg rett i hjerterota.

 

Historien om Annie som prøver å flykte fra barnehjemmet, strengt bestyrt av Miss Hannigan, er kjent for flere generasjoner. Annie smelter hjertet til den gretne milliardæren Oliver Warbucks, og sjarmerer til og med president Roosevelt med sin ukuelige optimisme. Forestillingen hadde urpremiere på Broadway i 1977 og har siden blitt filmatisert, både i 1982, 1999 og 2014. Handlingen er lagt til 1930-tallets USA. Musikalen ble nominert til ti Tony-priser – musikalbransjens Oscar – og vant sju av dem.

 

Historien om Annie er basert på en amerikansk avistegneserie fra 1924 som het Little Orphan Annie. Tegneserieskaperen Harold Gray fortalte historien om den foreldreløse piken og hunden hennes; Sandy. Millionæren som ble kalt «Daddy» Warbucks var også en viktig figur i tegneserien. Harold Grey skrev tegneserien helt frem til sin død i 1968. Tegneserien ble videreført av andre, men nedlagt i 1974. I forbindelse med premieren på musikalen ble tegneserien startet opp igjen i 1979 med Leonard Starr som serieskaper.

 

I Norge hadde Annie premiere på Rogaland Teater i 1982, oversatt av Finn Ludt og regissert av Larry Oaks. Annie var årets familieforestilling på Lillestrøm Kultursenter i 2008, med både profesjonelle og lokale talenter under kyndig regi av Bjørn Birch.

 

Musikken er av Charles Strouse, manus av Thomas Meehan og sangtekst av Martin Charnin.

Rollen som Annie spilles av Maria Binta Cham Westersund, Warbucks av Atle Aas og Miss Hannigan av Karoline S

Premiere 8. september 2022

Billetter kr 395,- / barn kr 325,- / medlem kr 325,- / grupper over 10 personer 325,- per billett / familie (2v+2b) 1200,-

Forestillingen varer 2 timer og 30 min inkludert pause på 20 minutter.

Annie passer for barn fra 5 år og opp, ungdom, voksne og eldre!

Arrangør: Lillestrøm Folketeater og Lillestrøm Kultursenter.

KREATIVT TEAM

SPONSORER FOR ANNIE 2022