Billy Elliot

Kjære Billy Elliot publikum

 

Da Lillestrøm kommune fremdeles er stengt, og har vært stengt ned for prøver og forestillinger siden 10. november 2020, må vi dessverre flytte musikalen Billy Elliot igjen. 

Premieren vil nå finne sted torsdag 26. august 2021 kl. 18:00.

Dersom datoen ikke passer for deg kan du selvfølgelig bytte til en annen forestillingsdag, og hvis ingen av de nye datoene passer kan du kontakte Lillestrøm Kultursenter for refundering.

Vi beklager det inntrufne, men håper på forståelse i denne vanskelige tiden.

Vi ønsker å takke deg som velger å beholde billetten din, selv om forestillingen flyttes til høsten. Din støtte betyr alt for oss når koronarestriksjonene setter en stopper for alle kulturaktiviteter i Lillestrøm. 

Å flytte forestillingen er en nødvendighet, men etter måneder med stor usikkerhet gjør vi det med et lettelsens sukk. Nå har vi god tid til å øve sammen og forberede en fantastisk forestilling.

Vi gleder oss til å gi deg vår takk fra scenen!

 
Dager
Timer
Minutter
Sekunder
Premiere 26. august 2021


Billetter kr 395,- / barn kr 325,- / medlem kr 350,-

Forestillingen varer 2 timer og 40 min inkludert pause på 20 minutter.

Billy Elliot passer for barn fra 8 år og opp, ungdom, voksne og eldre​!

Hovedrolleinnhaver Alexander Gløtta og regissør Magnus Landaas Skjervold. Foto: Anne Merete Rodem

Billy Elliot spilles av Alexander Gløtta. Foto: Anne Merete Rodem

Billy Elliot produseres som amatørteaterproduksjon av Lillestrøm Kultursenter og Lillestrøm Folketetaer.

KREATIVT TEAM

Handling
Handlingen bringer publikum rett inn i gruvestreiken i England på 1980-tallet, årene er 1984 og 1985. På denne tiden var Margaret Thatcher statsminister og truet med å stenge gruvene, som faren til Billy Elliot jobbet i. I et helt år varte gruvearbeiderstreiken i Storbritannia.

Levekårene var elendige, og det krevdes hardt arbeid for å få inn det minste med penger. Sønnene til gruvearbeiderne var forventet at skulle bokse på fritiden.

Billy, som raskt finner ut at han dropper boksingen til fordel for balletten, trenes opp av Mrs. Wilkinson. Samtidig tilspisser konflikten seg mellom gruvearbeidere og myndigheter. I mars 1985 var det slutt. Utmattet av ett års streik stemte gruvearbeiderne for å gå tilbake på jobb. Uten å ha oppnådd noe som helst.

Tema
Tematisk er «Billy Elliot» interessant fordi det inneholder en stor kontrast: Mens Billy finner ut av seg selv og erobrer verden, går det dårlig for lokalsamfunnet han kommer fra. Samtidig som Billy kommer inn på ballettakademiet i London, avblåses streiken hos gruvearbeiderne – de har tapt. En vinner, resten taper. En kan gå videre inn i noe nytt og spennende, resten må bygge seg opp igjen fra grunnen av.

Musikalen har tre ulike konflikter. Det dreier seg om gruvearbeiderne mot makta, Billy mot sin far, og den ungen guttens egne indre motsetninger.

Skal han våge å satse på dansen, tørre å være seg selv?

0
Lokale skuespillere på scenen.

Alle kan danse!

Share on facebook
Facebook