Et halvt år med Lillestrøm Folketeater

I dag er det 6 måneder siden Lillestrøm Folketeater ble stiftet og vi har mye flott å se tilbake på. I morgen skal 20 barn og unge på kurs i teater hos oss og om få uker braker det løs med forestillinger, kurs og deltakelse i bygd og by. Vi har mye å være stolt av og har fått stor tillit fra nærmiljøet vårt. Vi har fått god støtte fra en rekke fond og sponsorer som støtter frivillighet – ikke minst over 30 støttemedlemmer som heier på teaterets mange aktiviteter. Her får dere et tilbakeblikk på teaterets første semester!

Magnus Landaas Skjervold, Leder

Tweet

Her får dere et tilbakeblikk på teaterets
halvår!

12.februar 2018 blir Lillestrøm Folketeater stiftet og får på plass en organisasjonskomite. Samtidig får teateret nettside, facebook, instagram mm. Teateret vokser fort og blir om litt mer kjent for folk flest. 13.mars skriver Ola Einbu om Lillestrøm Folketeater i Romerikes Blad. Saken finner du her.

Teateret fikk på plass et kreativt team bestående av Guro Karijord, Charlotte Willhelmsen og Magnus Landaas Skjervold. Les mer om teamet her.


I april startet vi opp med prøver til musikalen Gullhår og De Tre Bjørnene. Åtte uker ble fylt med sang, dans og regi – våre fem skuespillere og det kreative teamet jobbet hardt med å få alt på palss!

Gullhår og De Tre Bjørnene hadde premiere 2.juni på Lillestrøm Kultursenter. Forestillingen fikk økonomisk støtte fra Lillestrøm Banken, Advokatfirmaet Næss, Lærum, Lier og Stende, Skedsmo Kommune, FriFond og Akershus Amatørteaterråd.


Manus og noter kom på plass i tide til prøvene. Alt oversatt fra engelsk til norsk av Magnus Landaas Skjervold.

Plakaten til forestillingen kom på plass og ble re-designet av Torstein Landaas Skjervold med utgangspunkt i tidligere visuelt utrykk til musikalen.


Kristoffer Johnsen har mange timer bak seg med scenografi på Gulhår. I tillegg hadde vi kurs med John Johansen der mange aktive medlemmer deltok!Kostymer og sminke kom på plass. Lillestrøm Folketeater har en dedikerte arbeidsgrupper som møttes ukentlig for å produsere det vi trengte til forestillingen.

Forestillingene våre ble utsolgt begge dager 2.juni – og det ble fort klart at vi måtte ha gratisforestilling inder byfesten i Lillestrøm 16.juni. Romerikes Blad kom på premieren og her kan du lese hva anmelder skrev.  Du kan fortsatt se Gullhår på Lillestrøm Kultursenter 28.oktober denne høsten. Billetter finner du her.


Lillestrøm Folketeater engasjerte fire instruktører for sommerkurs i musikal og teater. Sommerskolen 2018 har totalt fått 35 barn og unge til å delta på aktiviteter i sommerferien. OBOS er hovedsponsor for sommerskolen, sammen med Akershus Amatørteaterråd.

Vi takker for et flott halvår og ser fram til spennende aktiviteter høsten 2018. Ta turen innom Facebook og følg oss videre!


Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn